Recent post
My Judging

On 29 November 2014 after 5 years of studying, lots of several practical experiences on dog shows and (RR breed related) formal (judging) traineeships, Henk Salm has passed the examination and is appointed to official judge for the breed Rhodesian Ridgeback. On 1 September 2018, Henk also passed the examination for the breed Dalmatian.

Categories
Archieven
 

News 2008

29 december 2008, 
De afgelopen dagen zijn wij druk in de weer geweest om de teksten op onze site te vertalen in het Engels. De laatste tijd komt gemiddeld de helft van onze bezoekers uit het buitenland. Om hun ook goed te informeren zullen wij de site binnenkort alleen nog in het Engels publiceren.

29 december 2008, 
Wat zich gisteren al een beetje aankondigde….Puma is voor de 1e keer loops geworden! Nu maar duimen dat de natuur zijn werk doet en Mexx het snel overneemt…

28 december 2008, 
Vandaag zijn Mark en Andra langs geweest met Joe. We hadden Joe sinds 16 september 2007 niet meer gezien. Het was erg leuk en gezellig en we zijn blij dat Mark en Andra tijd voor ons vrij hebben gemaakt om met Joe bij ons langs te komen. Joe is een echte reu, net als alle andere ridgebacks soms “heerlijk” ruw maar hij heeft een heel vriendelijk karakter. Wij zijn er in ieder geval blij mee dat hij het zo goed doet.

22 december 2008,
Kerstshow in Wijchen. Vorig jaar werd Puma beste pup en werd Mexx BOB. Maar Mexx was er vandaag voor het eerst sinds wij showen, niet bij. Dus moesten Puma en Davidoff de eer hoog houden. Waren wij gewend op shows eerst op ons gemak naar de reuen te kijken, moesten Henk en Davi meteen om 10.00u al vol aan de bak. Gelukkig hadden ze beiden geen last van ochtendhumeur en werd Davi beste reu, om daarna ook nog maar even BOB pup te worden. Kortom de titel van Puma was met verve verdedigd. In de tussenklasse was het de beurt aan Puma. Ook zij zette haar beste pootje weer voor en werd 1e in deze klasse.  Bij de eindplaatsing voor beste teef kwam er uiteindelijk een mooie 3e plaats uitrollen. En omdat de 1e en 2e plaats voor teefjes uit de jeugdklasse waren, verdiende ze ook nog haar eerste CACIB!

21 december 2008,
Vandaag heeft Davi voor het eerst zijn poot opgetild!

10 december 2008, 
Vandaag de uitslag binnen van de röntgenfoto’s van Puma. Wat Maarten Kappen al aan ons meedeelde is nu officieel bevestigd door de Raad van Beheer. Puma heeft HD A  norbergwaarde 40 en ED en OCD vrij. Beter kan niet!

6 december 2008
, Om 8.15u arriveren we bij de Expo van Rouen. Ruimschoots op tijd want de honden inlaat is vanaf 8.30u. Eenmaal binnen, snel de ring opgezocht en de bench opgezet. Toen werd het wachten. De Ridgebacks mochten als laatste.  De hal waar we zaten was steenkoud en ongezellig. Gelukkig had ik voor Mexx een hondendeken meegenomen. Positief was dat we rond de showhallen een groot terrein van wel 3 voetbal velden groot tot onze beschikking hadden. Ik heb met Mexx dus ook veel buiten gelopen. Rond 12.30u waren we aan de beurt.  De concurrentie werd al snel op achterstand gezet door Mexx. En eigenlijk bood alleen het teefje in de tussenklasse tegenstand. De keurmeester had het er duidelijk moeilijk mee. Na wat rondjes lopen, zetten hij dat teefje voor Mexx. Nog één maal moesten we lopen en Mexx haalde, of ze het wist, alles uit de kast! De keurmeester had zijn keuze gemaakt want hij liep naar de tafel om alle papieren in te vullen. De zucht van verlichting was groot toen hij als eerste op Mexx en mij afstapte. Met dit resultaat is MEXX INTERNATIONAAL KAMPIOEN!
Vieve le Rhodesian vieve la Mexx! Ter afsluiting mocht Mexx nog de erering in. Hier haalde ze een knappe 2e plaats in de rasgroep 6. Kortom een prachtige afsluiting voor Mexx van een mooi showjaar.

5 december 2008
, Ik (Henk) vertrek  ’s middags met Mexx naar Rouen voor de show op zaterdag. Het is een kleine 5 uur rijden. Rond 18.00u komen we aan bij het hotel. De kamer blijkt krap en ik kom erachter dat op het bed toch een matras ligt en niet alleen planken. Ondanks de hotelbeschrijving, blijkt er toch geen diner mogelijkheid, dus duiken Mexx en ik een grillrestaurant in. Na een chateau briand en nog iets van een ander chateau, zoeken we bijtijds ons “bed” op.

30 november 2008, 
De Winner in Amsterdam! Voor de 1e keer maakten we op deze grootste show van Nederland onze opwachting. Mexx voor de allerlaatste maal in de openklasse en Puma voor het eerst in de tussenklasse. Bij het inzien van de catalogus wisten we het, dat wordt een zwaar dagje voor onze dames! Mexx was als eerste van de twee aan de beurt. In super show conditie, staan als een standbeeld en weer een gangwerk als de brandweer liet ze zien dat er terdege rekening met haar gehouden diende te worden! Ook bij de plaatsing liet ze geen enkel steekje vallen met als resultaat een keurige 2e plaats met een U natuurlijk. Wat een showhond is die Mexx toch. Nooit oefenen en dan op een show het maar gewoon even doen. Wij zijn er trots op!

Toen was het de beurt aan Puma en haar zusje Taboe met eigenaresse Mandy. Paerdecroon had dus twee troeven in deze klasse, een primeur! Ondanks dat Taboe pas voor de tweede keer in de showring stond, behaalde zij een zeer verdiende uitmuntend. Mandy en Taboe bleven over bij de laatste vijf en werden helaas net niet geplaatst.  Puma deed niet onder voor Mexx en behaalde eveneens een mooie tweede plaats. Kortom met een goed en heel tevreden gevoel verlieten wij de Winner.

Voor de volledigheid hier het keurrapport van Taboe: Nice pretty femine head, good dark eye, very good body construction all round, nice substance and bone, good ridge and topline, strong headquarters moved very soundly front and back, Excellent.

29 november 2008, 
De definitieve bevestiging van de Raad van Beheer, het Nederlands kampioenscertificaat van Mexx is binnen!

5 november 2008,
Henk is bij KC de Kempen begonnen aan de KK2 cursus.

1 november 2008, MEXX NEDERLANDS KAMPIOEN!!!
Op de show in Bleiswijk had Mexx aan een reserve CAC genoeg, maar ze werd BOS en dus met 4 volle CAC’s (en 3 reserve CAC’s) een overtuigend Nederlands Kampioene: Een waar “paerdecroontje” op ons werk en dat van kennel “fan ûnder de mûne” van Winie Meijer, waar Mexx geboren is. Wat twee jaar geleden voor de “fun” begon met de inschrijving met Mexx op de Clubmatch, resulteert twee jaar later in dit kampioenschap. Met het feit dat Mexx ook nog eens ¾ jaar niet geshowd is omdat ze 12 gezonde pups op de wereld heeft gebracht, zijn wij natuurlijk supertrots op onze Kampioen!!! Ineens lijkt het of iedereen, net als wij, zit te wachten op haar aanstaande loopsheid. Wij hopen echter dat we met Mexx De Winner in Amsterdam nog mee kunnen doen en laat het dan maar gebeuren, wij zijn er klaar voor. Misschien zit er ook nog op heel korte termijn een showtje in in bijv. Frankrijk om haar laatste CACIB te behalen voor de titel Internationaal Kampioen. Mexx zullen wij in de toekomst alleen nog maar op grote shows meenemen. Ze zal het ons immers kwalijk nemen als ze nooit meer mee mag doen. Helaas dus voor de concurrentie, jullie zijn nog niet van haar af 😉 Naast al dit kampioenschaps geweld, vergeten we natuurlijk niet dat een andere “nazaat” van ons voor het eerst de showring betrad. Mandy en Muthemba (roepnaam Taboe) betraden voor de allereerste keer de showring en deden het zeer verdienstelijk. Dit team werd beloond met een Zeer Goed. We zien ze op de Winner dan ook graag terug. Helaas lukte het met Puma net niet om het Jeugdkampioenschap te behalen. Jammer natuurlijk maar haar tijd komt hopelijk nog wel. Ze kreeg een derde plaats met een Uitmuntend. Het geeft in ieder geval aan hoe groot de concurrentie bij de Ridgeback teefjes nu is en zal zijn in de toekomst; een goede ontwikkeling voor het ras. De show in Bleiswijk werd dus in veel opzichten een 1e mijlpaal voor onze kennel. De support en het meeleven van iedereen aan de ring en alle felicitaties na het behalen van kampioenschap, maakte het voor ons een dag om niet snel te vergeten.

25 oktober 2008, Show Utrecht. 
Een aantal gezegdes gaat op voor de show Utrecht: Overduidelijk: De laatste loodjes wegen het zwaarst!  Slikken en weer doorgaan: mevrouw M. van Brempt beoordeelde Mexx in de open klasse met een ZG; hoe sportief en objectief wij onszelf altijd in de showring opstellen, nu konden we voor een aantal van haar bemerkingen geen begrip opbrengen. Dan … Jammer maar helaas: Puma stond samen met 9 andere teven in de jeugdklasse. Voor de plaatsing mocht ze samen met 3 andere teefjes weer in de ring verschijnen. Het was duidelijk dat de keurmeester erg veel moeite had met en ruim tijd nam voor haar keuze tussen Puma en een ander teefje. Ze las aan de jurytafel haar oordeel gegeven in de 1e ronde door, dan weer terug naar de honden… de ridge beoordelen… … dan weer een blik op afstand. Dit proces herhaalde zich nog eens. Het duurde zo lang en de keurmeester was er zo serieus in dat we dachten (lees: hoopten) het gaat om de plaatsing 1 of 2. Rond de ring grapte men al …’heb je De Champagne bij je??Uiteindelijk liep de keurmeester als eerste naar Henk met uitgestoken hand om te feliciteren (onze adem stookte even) en ze verwees naar….. plaats 4! (met een uitmuntend) … zucht….Davi was mee als supporter van de dames. Het wachten in de bench, het socialisatie wandelen over de show en het oefenen in de ring deed ie het veel plezier en ging allemaal super goed. Het is zo’n heerlijk kereltje. Gezelligheid kent geen tijd: Ondanks dat er her en der een teleurstelling te verwerken was, was de sfeer super goed en gezellig. Het ridgebackvolk ‘’ontsnapte’’ vroegtijdig via een van de nooduitgangen en zette de gezelligheid elders voort. Nieuwe ronde nieuwe kansen: 1 november a.s. in Bleiswijk. Puma’s laatste kans op een JCAC. We waren relatief vroeg thuis. Het herfstweer was heerlijk…de laag hangende zon die de prachtige najaarskleuren in het bos accentueerde. Voor de eerste keer zijn we met onze 3 loslopende ridgebacken een boswandeling gaan maken… en de honden waren door het dolle heen…ze renden over de net geoogste mais- en aardappelvelden.  Wij genoten intens van dit beeld en voelden ons… De koning te rijk! met dit drietal, dat warempel nog luisterde ook.  De honden met het restant van het ‘’bolletje keurgehakt’’(speciaal voor de shows; gaan ze heel mooi voor staan…ahahhaah) en wij, dan wel niet met champagne, maar met een portje en een bockbiertje sloten de dag met een trots en voldaan gevoel af. Vol goede moed naar

4 oktober 2008, 
Vandaag was de clubmatch van de RRCN. Het was een gezellige en lange dag. Davidoff kwam voor de 2e keer in de showring en deed het hardstikke goed. Jammer was dat we erg lang moesten wachten voor de babyklasse begon waardoor Davi duidelijk al wat vermoeid was van alle indrukken. Desalniettemin ging hij fier door de ring, liet zich zonder problemen door de jury betasten en in de bek kijken. De jury beloonde hem met een ‘veel belovend’. Mexx behaalde een 3U in de openklasse, ze deed het hardstikke goed en liep super goed door de showring. Evenals Puma, maar dat zijn we van haar gewend. Puma kwam helaas niet verder dan alleen een U en werd dus niet geplaatst.  De volgende shows zijn 25 oktober a.s. te Utrecht en 1 november a.s. te Bleiswijk.

1 oktober 2008, 
Oktober begint stormachtig…Mexx, Puma (Mumoja) en Pepper (Munira) staan op de kalender 2009 van Karin van Klaveren!
Wat een eer voor onze “fotomodellen” en voor onze kennel.

28 september 2008, 
Wat was Mexx vandaag op de show in Maastricht dicht bij het felbegeerde Nederlandse rood-wit-blauwe kampioenscertificaat. Mexx werd 2U in de open klasse en mocht terugkomen omdat de teef die als 1e geplaatst werd in de openklasse het CAC/CACIB kreeg toebedeeld.. Mexx zette nog één keer haar beste pootjes voor om het reserve CAC te bemachtigen; dit zou voldoende zijn voor de titel. Helaas gaf de Amerikaanse keurmeester haar voorkeur aan de teef uit de kampioensklasse. Jammer maar helaas dus. Puma werd 3U in de jeugdklasse en heeft nog drie shows te gaan om te proberen Nederlands Jeugdkampioen te worden. Top was dat Davidoff vol zelfvertrouwen en met een flair van “kijk mij hier lopen” bij zijn showdebuut door de ring ging en er stond alsof hij nooit anders gedaan heeft. Hij was de allerjongste en werd 2e met een veel belovend. Op zijn rapport stond: ”wonderful in the ring”. Wij zijn dan ook enorm trots op hem!

14 september 2008, 
De IJsselshow in Zwolle, wat de dag van Puma had kunnen worden (haar laatste JCAC voor het jeugdkampioenschap) pakte heel anders uit….Nadat er bij de reuen slecht 2 U’tjes werden toebedeeld, schatten wij onze kansen niet hoog in. Nadat Puma een ZG met een 4e plaatsing, kreeg leek het inderdaad een gezellige maar toch mindere showdag te worden. Het is een geruststellende gedachte dat wij Mexx ook nog kunnen showen die in dat geval alsnog de eer hoog kan houden. En dat deed ze! Sterk bewegend en een kilootje minder zwaar dan op de show in Rotterdam overtuigde Mexx de keurmeester en werd ze uiteindelijk beste teef en dat nog wel onder toeziend oog van een trotse fokker Winie Meijer. Weer een CAC erbij, dat betekent dat Mexx op de volgende show(s) voldoende heeft aan een reserve CAC om zich Nederlands Kampioen te mogen noemen. Heel mooi maar ook een dubbel gevoel, want wij en onze aspirant kopers van de aankomende pups kunnen niet wachten op haar loopsheid….maar nog even het kampioenschap meepikken staat ook wel leuk op de stamboom van het aankomende nestje…Kortom het wordt heel spannend op de aankomende shows met beide dames!

9 september 2008, 
Vandaag hebben wij nieuwe foto’s van Taboe en Moos (A-nest) ontvangen, deze staan in hun foto albums.

8 september 2008, 
Vandaag met Davi en Puma naar de dierenarts geweest. Davi moest nog een enting hebben, in Zweden is het schema iets anders dan hier vandaar. Daarna was Puma aan de beurt. Er moest wat bloed afgenomen worden voor de rabiës test. Toen dat gebeurd was bleef er nog een dot watten met ontsmettingsmiddel op de grond liggen….helaas was Davi iets sneller dan Henk en waren de watten in 1 tel verdwenen! De dierenarts in paniek en gaat direct een spuit halen met een middel om Davi te laten braken. Enfin Davi werd na 10 minuten een beetje ziekjes en jawel de watten kwamen er weer uit. Het blijft avontuurlijk met die ridgebacken.

7 september 2008, 
Vandaag zijn Hans, Marion en Pepper op visite geweest. Tijdens een lekkere boswandeling waren wij getuige van Pepper haar eerste zwemkunsten in een vennetje!  De foto’s staan in haar album.

2 september 2008,  
In de maand augustus mochten wij ruim 1500 bezoekers verwelkomen op onze site. De pagina’s van Davidoff, nest-planning Mexx-Leroy en nieuws het populairste zijn.

1 september 2008, 
De Raad van Beheer is langs geweest om het chipnummer van Davidoff te checken. Dat dit klopte hadden wij natuurlijk zelf al gecheckt. Davidoff is nu officieel voorzien van een NHSB nummer.

30 augustus 2008, 
Naar de show in Rotterdam geweest met de hele roedel. Davi slechts als toeschouwer, maar hij had er duidelijk plezier in. Kortom een prima positieve 1e ervaring met het show gebeuren. Mexx behaalde op de show een U zonder plaatsing met een prachtig keurrapport. Mexx is op dit moment net iets te zwaar voor een mooie showconditie die ze voor de zomerstop wel had. Komt het door het goede leven of zijn het de hormonen die een naderende verandering aankondigen……? En dan Puma, ze marcheerde weer als een “speer” door de ring met haar mooie gangwerk. Dit en haar mooie uiterlijk overtuigde de jury en hij plaatste haar 1e in de jeugdklasse! Dit is dus haar 2e JCAC. Nog 1 te gaan en dan is ze Nederlands jeugdkampioen.

23 augustus 2008, 
Naar de show geweest in Mechelen met Puma en Mexx. Beide kregen een zg van mw. Haapaniemi. Vooral voor Mexx was dit opmerkelijk te noemen want op de show in Bleiswijk in 2006, werd Mexx door dezelfde keurmeester in de open klasse nog als 1e geplaatst en kreeg ze het reserve CACIB………

12 augustus 2008,
Onze jongste telg Davi is een heerlijk hondje met een open karakter, precies zoals wij het graag zien. Met Puma is hij inmiddels dikke maten!

29 juli 2008, 
Davi, onze Zweed, is volledig geintegreerd en loopt hier rond alsof hij al zijn hele leven bij ons woont. Kortom alles en iedereen heeft het prima naar de zin. Ook is vandaag onze Duitse Herder Sanne loops geworden. In februari van dit jaar volgde Mexx een aantal weken later, dus wellicht wordt Mexx nu weer meegenomen in deze cyclus….

26 juli 2008, 
De eerste dag met daglicht voor “Davi” in Esbeek. Al snel blijkt dat Puma zijn grote verstandige “zus” wordt. Ze speelt heel voorzichtig met Davi, prachtig om te zien. Mexx is nog wat afstandelijk, maar ook hier komt al snel meer toenadering.

25 juli 2008, M
et tranen en een dubbel gevoel nemen om 6.00u ’s ochtends Lotta en Johan afscheid van Davidoff en Henk.  Wij hebben een ritje van 1.350 km voor de boeg. De reis verloopt voorspoedig en met de nodige eet-, drink- en plaspauzes arriveren we veilig en wel om 23.00u in Esbeek. Moe maar voldaan.

24 juli 2008, 
Na een overnachting net boven Malmö, arriveert Henk rond 13.30 in Kumla een plaatsje net onder Orebro. Van de 9 pups zijn er al een paar naar de nieuwe eigenaren, morgen zal ik Davidoff meer naar zijn nieuwe huis nemen.

23 juli 2008, 
Een spannende dag want de trip naar Kumla in Zweden staat op punt van beginnen om onze Davidoff op te halen bij Zaxxon’s kennel.

18 juli – 20 juli 2008, 
Een hernieuwd bezoek van Henk aan Zaxxon’s Kennel. Vrijdag vertrokken naar Stockholm en zaterdags door naar Kumla vlakbij Orebro. Na een lange dag van kijken, vergelijken, overdenken en nog eens denken, heeft Henk besloten om te blijven bij zijn 1e keus, namelijk het reutje met het groene bandje. Hij heet vanaf nu: Zaxxon’s Delightful Davidoff! En is de jongste telg in de Paerdecroon kennel. Wij zijn er heel blij mee en kunnen niet wachten….Eind van deze week gaat Henk Davi ophalen in Zweden. A special thank to Lotta, to give us the opportunity to welcome one of her best puppies in our kennel.

3 juli – 7 juli 2008, 
In dit lange weekend hebben we de Specialty van de Ridgeback reuen in Zweden, bezocht, zijn we op zaterdag naar Zaxxon’s kennel geweest om naar pups te kijken en op zondag de World Dog Show. Het was een heel leuk weekend, veel mooie honden gezien, waaronder natuurlijk Leroy de aanstaande partner van Mexx en haar schoonvader Argos. De World Dog Show was een hele happening, we zijn tot de eindkeuring gebleven, ondanks dat er geen Ridgeback meer te zien was, was het leuk om mee te maken.

28 juni 2008,
Outdoor show in Uden. Dit was de 1e show na de beenbreuk van Edith dat ze weer meekon. Het werd een lange dag met veel wachten. Gelukkig had ik tussendoor nog een ander klusje want Elly Veldman vroeg og ik Mischa wilde voorbrengen. Nou dat wilde ik wel. de 1e keer met een reu in de ring. Alles ging prima zelfs overvliegende straaljagers konden ons niet uit de concentratie brengen. Mischa werd 4e met een U. Na heel lang wachten was het de beurt aan Puma. In een grote klasse werd ze 3e met een U. Tenslotte Mexx. We hadden de pech dat mevrouw Reijnierse in tijdnood raakte dus ik had het idee dat de open klasse een beetje afgeraffeld werd en dat is jammer voor de deelnemers na een hele dag wachten. Mexx werd 2e eveneens met een U. ik was tevreden immers drie honden geshowed en drie keer achter de bordjes.

21 juni 2008,
show in Brussel, helaas behaalde Mexx maar een zg…gelukkig hadden we Puma nog achter de hand. Na een spannende interland trok ze aan het langste eind en werd ze Belgian Best Junior! Ze is daarmee tevens gekwalificeerd voor de Crufts in 2009! Na een lange warme dag moesten we nog naar de erering. Alhoewel Puma weer erg haar best deed, kregen de langharige kleine hondenrassen de voorkeur van de Poolse keurmeester. Helaas loopt mijn fotograaf nog steeds op krukken, dus van alle recente successen is er geen beeldmateriaal beschikbaar ;-((

15 juni 2008,
naar de show in Hulten geweest, wat een succes zowel Mexx als Puma in de ring voor de keuring van beste teef. Dan heb je vervolgens wel een probleem als je alleen bent…Gelukkig bood Natascha de Ruyter de helpende hand door Puma voor te brengen, zeer bedankt hiervoor.

1 juni 2008,
op visite geweest bij Winie Meijer om de puppies (halfbroertjes en zusjes van Puma) van Shakira en Ulanyo te bekijken.

26 mei 2008,
helaas bleek een operatie aan de beenbreuk van Edith noodzakelijk, wat een pech.

25 mei 2008
naar de Jachthondenshow in Bennekom met Mexx en Puma.

24 mei 2008,
Mandy en Stijn zijn getrouwd. Taboe had een belangrijke taak om de ringen te mogen brengen.

18 mei 2008,
deze dag stond de internationale hondenshow in Wieze (België) op het programma. Puma mocht de spits afbijten in de jeugdklasse en werd 2e met een uitmuntend. In een sterk deelnemersveld werd Mexx uiteindelijk weer BOS! Ze is daarmee tevens “Hopkoningin” een titel die ze in Wieze aan de beste teef en reu van het ras toekennen.

12 mei 2008,
vandaag naar de clubmatch van de BRRC. Het was erg warm en we waren pas rond 16.00u aan de beurt. Puma beet het spits af. De hitte leek haar niet te deren en ze liep als een speer (zoals altijd trouwens). Ze werd verdienstelijk 4e geplaatst met een U. Voor Mexx duurde het duidelijk te lang en was het één showdag teveel. Bij het plaatsen had ze duidelijk geen zin meer om te lopen, ze werd 4e uiteraard met een U. Wij waren echter zeer tevreden met de resultaten van het pinksterweekeinde.

11 mei 2008,
de dames hadden na hun kamikaze actie van gisteren wat goed te maken en dat deden ze! Mexx werd BOS en Puma werd verdienstelijk 2e in de jeugdklasse!

10 mei 2008,
door twee achter elkaar aanrennende Ridgebacks in onze tuin, wordt Edith omver gelopen en breekt bij de val haar kuitbeen. De shows waar we voor ingeschreven hebben gaan zo aan haar voorbij. We hopen dat ze tijdig hersteld is voor onze trip naar de World Dog Show in Stockholm begin juli.

26 april 2008,
Hans en Marion zijn bij Karin van Klaveren geweest met Munira (Pepper) voor foto’s, ze staan inmiddels op de site van Karin.

26 april 2008,
Henk is geslaagd voor de KK1 cursus.

26 april 2008,
we zijn eindelijk weer online. Na 7 weken tobben door de plotselinge afsluiting door onze provider, kunnen wij eindelijk weer mailen, internetten en natuurlijk de site bijhouden!

31 maart 2008,
de dag van de waarheid is aangebroken en we zijn om 18.45u bij de dierenarts met Mexx voor een echo. Vol overtuiging dat Mexx dragend is gaan we naar binnen om een kwartier later teleurgesteld weer naar buiten te komen. Mexx is niet dragend! Wij balen er ontzettend van maar het is niet anders. We moeten het er mee doen. Uiteraard laten we Mexx bij haar volgende loopsheid (medio augustus 2008) wederom dekken door LeRoy, want wij geloven in deze combinatie. Wij zullen dan naar Zweden reizen en er maar een kleine vakantie van maken. In de tussentijd zullen we met Mexx wat shows doen, we hebben tenslotte tijd over!
Tevens maken wij van de gelegenheid gebruik om iedereen die geïnteresseerd is in een pup van Mexx en Puma, te bedanken voor de belangstelling in onze Ridgebacks.

24 maart 2008,
met Puma naar de show in Leeuwarden geweest, we behaalden een ZG.

15 maart 2008, 
vandaag met Puma naar de show in Leiden geweest. Ze deed het prima en ontpopt zich als een echte showgirl. Vanwege haar nog erg jeugdige uitstraling (ze is immers nog maar 10 maanden) kwamen wij niet verder dan een ZG. We hebben het volledige rapport van dhr. Doedijns op de site geplaatst, want zijn opmerkingen waren zeer positief. Met puma doen wij nog de shows in Leeuwarden en Goes. Daarna geven wij haar de tijd om verder “uit te zwaren”, om na de zomervakantie de showkalender in de jeugdklasse weer op te pakken.

3 maart 2008, 
Mexx voor de 2e en laatste maal geïnsemineerd. Nu is het wachten en aftellen begonnen. 31 maart gaan we voor de echo en weten we meer.

2 maart 2008, 
met Puma naar de RRCD Landessiegerschau West geweest in Wermelskirchen. Ze kwam uit in de jeugdklasse (jongste deelnemer) en ze behaalde een verdienstelijke Uitmuntend.

1 maart 2008, 
Mexx is voor de 1e maal geïnsemineerd door Maarten Kappen (dierenartsenkliniek te Eersel). Ze was er erg relaxed onder.

24 februari 2008,
website vernieuwd met foto’s die door Karin van Klaveren op 12 februari 2008 zijn gemaakt.

24 februari 2008, 
afgelopen week is Mexx loops geworden, zij zal naar verwachting begin maart gedekt worden door SVCH Prästens LeRoy Light of Argos.

12 februari 2008
vandaag zijn we bij Karin van Klaveren geweest voor een foto shoot met Mexx en Puma. Het eindresultaat is op korte termijn op de website te zien.

8 februari 2008, 
vandaag zijn we naar de show in Eindhoven geweest met Mumoja en Ferra’s Chuma Mexx fan ûnder de Mûne. Mumoja mocht voor het eerst haar opwachting maken in de jeugdklasse. Ze deed het voortreffelijk en liet zich als een zeer ervaren hond showen. Mumoja kreeg een zeer goed en werd uiteindelijk als 4e geplaatst. Ze had een mooie beoordeling ondanks haar jeugdigheid. Ferra’s Chuma Mexx fan ûnder de Mûne moest het in de open klasse opnemen tegen een aantal hele mooie teven. De concurrentie in deze klasse is de laatste tijd ongekend, wat natuurlijk hartstikke goed is voor het ras. Wij waren in ieder geval heel tevreden met een 2e plaats en de vele complimenten van de toeschouwers.

20 januari 2008,
We zijn met Mumoja naar Muiden geweest op visite bij Wouter en Petra de eigenaren van Ella. Wouter vertrekt binnenkort voor een aantal weken met zijn mobiele tandartspraktijk naar Marokko om belangenloos weeskinderen te helpen zie de sitedentalcareeverywhere

3 januari 2008,
Mandy, de eigenaresse van Taboe, liet ons weten dat Taboe loops is geworden. Ons klein ‘witje’ heeft dus de primeur van de dames.

28 december 2007
Mumoja heeft bij het spelen een winkelhaak in haar linkerflank opgelopen. Het is onderhuids gehecht en de dierenarts verwacht dat het helaas toch een klein litteken zal blijven.

16 december 2007
Kerstshow in Wijchen, Ferra’s Chuma Mexx fan ûnder de Mûne werd in een prima bezet “veld” beste teef Mumoja kon niet achterblijven en werd eveneens BOS Pup. In de erering werd ze uiteindelijk 7e!

17 november 2007
Op de Eurodogshow in Kortrijk/Belgie Ferra’s Chuma Mexx fan ûnder de Mûne zat er weer dichtbij….maar Mumoja stal wederom de show en werd BOS in de puppyklasse!

3 november 2007
Bij de show in Bleiswijk kreeg Ferra’s Chuma Mexx fan ûnder de Mûne wederom een uitmuntend maar Mumoja werd BOS Baby en mocht haar opwachting maken in de erering!

13 oktober 2007
Na een teleurstellende clubmatch in Ermelo behaalde Ferra’s Chuma Mexx fan ûnder de Mûne een Uitmuntend in Dortmund. Van de 32 teven in de open klasse kregen er uiteindelijk 11 een uitmuntend beoordeling. Bij de plaatsing konden we als 6e de ring verlaten…Wij waren trots op Ferra’s Chuma Mexx fan ûnder de Mûne!